http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu căpşuni (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g iaurt, 2 ouă, 100 g zahăr, 60 g unt, 125 g făină, 125 g griş, 1/2 pachet de praf de copt, 3 linguri de gem de căpşuni, 250 g frişcă, 300 g căpşuni mici, o lingură de zahăr pudră.

Mod de preparare: Se încălzeşte dinainte cuptorul. Se amestecă iaurtul cu ouăle, zahărul şi untul înmuiat. Se adaugă făina, grişul, praful de copt şi se amestecă bine. Se pune aluatul într-o formă de tort unsă cu grăsime şi se pune la copt vreme de 45 de minute.
Se lasă blatul la răcit şi se taie în două pe lat. O jumătate se unge cu gem, cealaltă se pune deasupra. Se întinde un strat de frişcă peste blatul superior.
Se trec căpşunile prin jet de apă (puse într-o sită) şi se lasă să se scurgă. Se curăţă de frunzuliţe şi se taie în două (dacă sînt mari). Se pun peste frişcă, fruct lîngă fruct, şi se presară cu zahăr pudră.