http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu căpşuni (II)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g făină, 250 g unt sau margarină, 250 g zahăr, 2 gălbenuşuri, 1 vîrf de cuţit sare, grăsime pentru uns tava, 1/2 l lapte, 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de budincă (de vanilie), 1,5 kg căpşuni, 100 g migdale tăiate felii.

Mod de preparare: Se frămîntă repede un aluat din făină, unt sau margarină, zahăr, gălbenuşuri şi sare, se face o bilă, se înveleşte într-o folie de plastic şi se ţine o oră la frigider.
Se încinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o formă cu unt sau margarină, se întinde în ea aluatul şi se coace aproximativ 20 de minute.
Se iau din lapte 5 linguri în care se dizolvă praful de budincă şi zahărul, se încorporează puţin cîte puţin, în laptele fierbinte, se lasă să dea în clocot şi apoi să se răcească. Se întinde un strat de budincă peste aluatul copt, se acoperă cu căpşunile întregi sau tăiate în două şi se presară deasupra feliuţele de migdale.