http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g ciocolata neagra amara, 240 g unt + o bucatica cat o nuca (pentru uns tava), 20 g cacao, 8 oua, 180 g zahar tos, 2 linguri cu varf de faina, 2 lingurite praf de scortisoara, 50 g migdale pisate, 100 g pulbere de migdale (pisate si cernute).

Mod de preparare: Porniti cuptorul. Ungeti cu unt o forma dreptunghiulara. Rupeti ciocolata in bucati, taiati untul in bucatele mai mici si topiti-le impreuna pe baie de aburi. Separati galbenusurile de albusuri si bateti galbenusurile cu zaharul. Adaugati cacaoa, pudra de migdale, migdalele pisate, faina, scortisoara, apoi ciocolata cu untul topit, amestecand mereu. Bateti albusurile spuma si incorporati-le delicat in compozitie. Varsati-o in forma si bagati-o la cuptor vreme de 15 minute. Mutati cuptorul la o treapta mai mica si lasati prajitura sa se coaca inca 20 de minute. Lasati-o sa se raceasca, apoi scoateti-o din forma si taiati-o felii. Daca doriti, puteti decora prajitura cu fructe confiate sau ciocolata rasa.