http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g zahăr, 500 g nuci măcinate, 2 pachete unt, 1 cană lapte, 4 pachete zahăr vanilat, 6 linguri zeamil sau făină, 10 ouă,zahăr farin.

Mod de preparare: Blaturile: 10 albuşuri se bat bine cu 500 g zahăr, turnat puţin câte puţin, apoi se adaugă 500 g nuci măcinate. Compoziţia se împarte în două şi se toarnă în tava unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet. Se foloseşte tava mare pentru aragaz cu 4 ochiuri şi compoziţia se toarnă în tavă, nu pe dosul ei. Se coace la foc potrivit, până ce blatul se usucă puţin şi se îngălbeneşte pe margini.

Crema: Se freacă bine 10 gălbenuşuri cu 6 linguri de zahăr, se adaugă 6 linguri de zeamil (sau făină) şi o cană cu lapte (250 ml) şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă mai groasă. Se lasă să se răcească puţin şi se adaugă cele 2 pachete de unt şi 4 plicuri de zahăr vanilat. Se întinde crema rece între foi, se apasă puţin foaia de deasupra (uşor) şi se lasă la rece. Se pudrează cu zahăr farin.

Se poate face 1/2 din compoziţie, deci numai o foaie, care se taie în două.