http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu fulgi şi coacăze
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj, 500 ml frişcă, 1 plic budincă de vanilie, 450 ml lapte dulce, 250 g coacăze roşii, zahăr vanilinat, 150 g zahăr tos, 500 ml apă, esenţă de rom, 100 g fulgi de porumb cu ciocolată, pudră de scorţişoară.

Mod de preparare: Foetajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se aşază într-o tavă stropită cu apă rece, se înţeapă cu o furculiţă pe toată suprafaţa, ca să nu mai crească, şi se introduce în cuptor. Se coace la foc mediu spre iute pînă cînd devine auriu şi a crescut puţin.
Într-un ibric, se amestecă apa cu 90 g zahăr tos şi se fierbe. Se lasă la răcit, se adaugă esenţă de rom după gust, două pliculeţe de zahăr vanilinat şi se însiropează blatul de foetaj.
Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu 60 g zahăr şi se lasă la răcit.
Frişca se mixează, se amestecă bine cu budinca rece, coacăzele spălate şi scurse de apă.
Se întinde crema peste foaia de foetaj, se presară fulgii de porumb şi se introduce la rece pentru minimum 30 de minute.
În siropul pentru blat, se poate adăuga şi pudră de scorţişoară.