Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 3 ouă, 500 ml lapte bătut, 15 linguri zahăr, 18 linguri ulei, 1 linguriţă bicarbonat, 1 esenţă de vanilie, coajă rasă de lămâie, făină cât cuprinde, 1 kg căpşuni.
Mod de preparare: Baţi ouăle spumă cu zahărul, adaugi uleiul şi laptele bătut şi amesteci timp de 15 minute. Adaugi apoi bicarbonatul stins, aromele şi făina în ploaie. Aluatul trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase. În tava unsă şi tapetată cu făină, torni jumătate din aluat, aşezi căpşunile şi torni cealaltă jumătate din aluat. Dai prăjitura la cuptor, la foc mediu pentru 30-35 de minute şi când e gata o presari cu zahăr pudră.
|