http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu nucă şi cafea
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru blat: 2 ouă, 2 căni zahăr, 3 căni făină, 2 linguri unt (sau margarină, sau untură), 2 pliculeţe praf de copt, 1 cană lapte dulce.
Pentru cremă: 1 pachet margarină, 200 g nucă măcinată, 100 g zahăr, 250 ml cafea preparată, 2-3 linguri cacao, 50 g stafide, 1 lingură nucă de cocos.

Mod de preparare: Blatul: freci ouăle cu zahărul, adaugi untul, făina amestecată cu praful de copt şi laptele. Aluatul trebuie să fie moale. Torni compoziţia în tava unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit. După răcire, tai marginile. Însiropezi blatul cu un sirop fiert pe care îl faci din: 200 ml apă, 4 linguri zahăr şi 1 plic zahăr vanilat.
Crema: freci spumă margarina cu zahărul, apoi opăreşti nuca mărunţită cu cafeaua fiartă, o laşi să se răcească, apoi o adaugi în compoziţia de margarină, pui şi cacaua, stafidele, marginile blatului mărunţite şi ornezi cu nucă de cocos.