http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu prune şi cappuccino
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g făină, 75 g migdale pisate, 3 picături esenţă de migdale, un vârf de cuţit de praf de copt, 125 g unt, 115 g zahăr, puţină sare, 5 ouă, grăsime, 5 linguri praf de cappuccino (instant), 750 g prune, 150 g frişcă, 750 g brânză de vaci cremoasă, zahăr pudră.

Mod de preparare: Se frământă un aluat din făină, migdalele pisate, esenţa de migdale, praful de copt, untul, 65 g zahăr, sare şi 2 ouă. Se înveleşte în folie şi se ţine 30 de minute la rece. Praful de cappuccino se dizolvă în 3-4 linguri de apă fierbinte şi se lasă la răcit. Prunele se spală, se taie în jumătăţi şi se scot sâmburii. Ouăle rămase se freacă spumă cu restul de zahăr; se adaugă brânza de vaci şi cappuccino, iar la sfârşit, se încorporează frişca bătută. Se unge o tavă de copt cu grăsime, se întinde aluatul, ridicând puţin marginile. Se pune compoziţia de brânză, în care se înfig jumătăţile de prună. Se coace prăjitura în cuptorul încins cca 30 de minute, la foc potrivit. Se mai lasă apoi 10 minute în cuptorul stins, se scoate şi se pudrează cu zahăr pudră.