Prăjitură cu vişine
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 350 g unt, 320 g zahăr tos, 6 ouă, 100 g ciocolată albă, 1 borcan mare de compot de vişine, 1 pliculeţ praf de copt, esenţă de vanilie, 2 pliculeţe zahăr vanilinat, 80 g zahăr pudră, sare, 1 lămîie, frişcă, sirop de vişine.
Mod de preparare: Vişinele se scot din borcan, se curăţă de sîmburi şi se pun într-o strecurătoare.
Într-un castron se mixează zahărul tos cu un praf de sare şi ouăle până când devin ca o cremă fină şi nu se mai simte zahărul.
Se adaugă coaja şi sucul de lămîie, o lingură de esenţă de vanilie, praful de copt şi făina.
Se mixează totul, se adaugă ciocolata albă tăiată în bucăţele şi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se nivelează cu lingura, se aşează vişinele date prin făină şi se introduce tava în cuptor.
Se coace 35-45 de minute la foc mediu spre iute, se scoate şi se lasă să se răcească.
Zahărul pudră se amestecă bine cu zahărul vanilinat şi, când prăjitura este călduţă, se presară pe toată suprafaţa.
Se poate servi cu frişcă sau cu sirop de vişine.
|