Prăjitură de griş cu coajă de portocală
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 l lapte degresat, 50 g griş fin, coaja rasă de la 1 portocală, 2 ouă, 3 linguri rase zahăr pudră.
Mod de preparare: Puneţi la fiert laptele împreună cu coaja de portocală, adăugaţi grişul în ploaie şi lăsaţi-l să clocotească încet, amestecînd întruna pînă ce se îngroaşă (aproximativ 15 minute). Luaţi-l de pe foc şi încorporaţi ouăle şi zahărul pudră.
Clătiţi cu apă rece 6 boluri mici termorezistente şi, fără să le ştergeţi, turnaţi în ele grişul fiert.
Încingeţi cuptorul şi puneţi grişul să fiarbă pe baie de apă, pînă ce se încheagă (aproximativ 25 de minute). Serviţi-l călduţ, pudrat - eventual - cu puţin zahăr.
|