http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură de mere cu rouă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 kg mere, 350 g zahăr, 12 gălbenuşuri de ou, 3-4 linguri făină, 3/4 l lapte fierbinte, 1 vârf de cuţit de sare.

Mod de preparare: Se unge o tavă cu unt (sau margarină) şi se aşează în ea 2 kg de mere curăţate şi tăiate cubuleţe. Se presară cu 100 g de zahăr şi se dă la cuptor, să se înmoaie.

Se amestecă 6 gălbenuşuri cu 100 g de zahăr, 3/4 l de lapte fierbinte şi 3-4 linguri de făină, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se amestecă până devin ca o smântână groasă.

Se toarnă peste merele din cuptor şi se acoperă compoziţia cu un strat de bezea.

Pentru aceasta, se bat bine 6 gălbenuşuri cu 150 g de zahăr.

Se mai lasă în cuptor, la foc mic, până ce se coace şi bezeaua.

Se scoate prăjitura din cuptor şi se acoperă cu hârtie, ca să apară "roua".