Prăjitură de mere cu rouă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 2 kg mere, 350 g zahăr, 12 gălbenuşuri de ou, 3-4 linguri făină, 3/4 l lapte fierbinte, 1 vârf de cuţit de sare.
Mod de preparare: Se unge o tavă cu unt (sau margarină) şi se aşează în ea 2 kg de mere curăţate şi tăiate cubuleţe. Se presară cu 100 g de zahăr şi se dă la cuptor, să se înmoaie.
Se amestecă 6 gălbenuşuri cu 100 g de zahăr, 3/4 l de lapte fierbinte şi 3-4 linguri de făină, se adaugă un vârf de cuţit de sare şi se amestecă până devin ca o smântână groasă.
Se toarnă peste merele din cuptor şi se acoperă compoziţia cu un strat de bezea.
Pentru aceasta, se bat bine 6 gălbenuşuri cu 150 g de zahăr.
Se mai lasă în cuptor, la foc mic, până ce se coace şi bezeaua.
Se scoate prăjitura din cuptor şi se acoperă cu hârtie, ca să apară "roua".
|