Prăjitură pufoasă cu nuci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 400 g miez de nuca, 8 oua, 250 g zahar pudra, 100 g faina + 1 lingura faina pentru tava, 20 g unt.
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210 grade C, ungeti si infainati o tava cu peretii detasabili. Maruntiti nucile impreuna cu 50 g zahar in robotul de bucatarie (nu foarte fin). Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri. Frecati galbenusurile cu zaharul ramas, pana ce incep sa se albeasca, adaugati nuca si faina si amestecati bine. Bateti albusurile spuma si incorporati-le usor in aluat. Varsati aluatul in tava si dati-l 40 de minute la cuptor. Cand e coapta, lasati prajitura sa se odihneasca 5 minute, scoateti-o din tava pe un grilaj si serviti-o abia dupa ce s-a racit.
|