http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură regală cu căpşuni
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g căpşuni, 500 ml lapte, 250 g zahăr pudră, 1 lingură coniac sau lichior, 1 esenţă vanilie, 6 gălbenuşuri, 250 g frişcă, 1 plic gelatină, 2 plicuri zăhăr vanilat.

Mod de preparare: Speli căpşunile, le presari cu 100 g zahăr pudră, torni tăria şi laşi deoparte. Fierbi apoi laptele cu zahărul vanilat. Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră rămas până obţii o cremă albă. Torni laptele cald amestecând continuu, laşi compoziţia pe foc câteva minute, dar nu o dai în clocot. O dai deoparte şi după ce s-a răcit încorporezi gelatina pregătită după instrucţiunile de pe plic şi frişca bătută. Torni o parte din compoziţie într-o formă dreptunghiulară (dacă se poate) şi o dai la frigider. Compoziţia rămasă o amesteci cu căpşunile, o torni peste cealaltă şi dai din nou la frigider până a doua zi. O scoţi pe un platou prin răsturnare, o decorezi şi o tai felii.