http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g curmale, 100 g făină, 60 g miez de nucă, 2 ouă, 70 g unt, 2 linguri miere, 1 linguriţă drojdie uscata, 1 praf de sare, 1 lingură zahăr pudră.

Mod de preparare: Se unge o tavă pătrată, cu latura de 24 cm.

Se scot sâmburii din curmale, care se taie în bucăţi nu foarte mici, se pun într-un vas, se adaugă miezul de nucă mărunţit, făina, drojdia şi sarea.

Separat, se bat ouăle, se adaugă untul uşor topit, mierea şi totul se toarnă peste curmale şi nuci.

Întreaga compoziţie se toarnă în tavă, care se dă la cuptorul încins în prealabil la 180°C şi se lasă 30 min.

Se taie în bucăţi de 2x5 cm şi se trec cu extremităţile prin zahăr. Se servesc reci.