http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Praz picant cu ton
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 tulpini (nu prea groase) de praz, 1 cutie cu ton în ulei, 1 ou, 1 lingură capere, 4 castraveciori muraţi, 1 linguriţă cu vîrf muştar iute, 1 lingură oţet, 3 linguri ulei, 8 fire pătrunjel verde, 4 codiţe de ceapă verde, sare, piper.

Mod de preparare: Curăţaţi bine prazul (lăsînd şi jumătate din partea verde) şi fierbeţi-l pînă ce se înmoaie în apă cu sare. Fierbeţi oul tare, curăţaţi-l de coajă, tăiaţi-l în patru şi tocaţi-l nu prea mărunt, la fel ca şi castraveciorii muraţi şi caperele.
Tăiaţi pătrunjelul cu foarfeca şi codiţele de ceapă verde rondele. Preparaţi un sos vinegretă din: sare, piper, muştar, oţet şi ulei. Bateţi-l bine cu furculiţa şi adăugaţi oul, caperele şi castraveciorii, pătrunjelul, codiţele de ceapă verde şi tonul scurs. Amestecaţi bine.
Puneţi pe un platou tulpinile de praz tăiate bucăţi mai mari şi serviţi-le - călduţe sau reci - cu sosul picant.