http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Praz umplut cu carne

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g carne macra (se recomanda carne de porc amestecata cu carne de vaca), 4 cepe mari, 2 linguri orez, 1 felie paine, 3 linguri untura, 5-6 rosii sau 1 lingura bulion, 4-6 fire de praz, sare, piper, marar tocat, smantana.

Mod de preparare: Carnea se da prin masina de tocat, impreuna cu miezul de paine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Se pune intr-un castron si se amesteca cu orezul spalat, mararul, piperul, sarea si trei cepe prajite in doua linguri de untura (ceapa se prajeste foarte putin, numai pana incepe sa se ingalbeneasca). Se amesteca totul bine. Prazul se taie bucati lungi de 6-7 cm, se oparesc si se trage miezul (in asa fel ca sa se obtina tuburi). Se umplu cu tocatura si se asaza in cratita. Peste un rand de praz umplut se pune praz taiat fin (cel ramas). Se pun rosiile fierte si strecurate (sau bulionul) si se adauga apa ca sa fie bucatile de praz de-abia acoperite. Se pune la fiert si, cand este aproape gata, se da la cuptor pana ce scade bine.
Se serveste cu smantana.