http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui Tandoori
Reţetă tradiţională din India
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui de cca 1 kg, 4 linguri de iaurt gras, 2 linguri pastă de roşii, 1 linguriţă praf de ghimbir, 3 căţei de usturoi zdrobiţi, 1/2 linguriţă praf de muştar, 1/2 linguriţă boia iute, 1 linguriţă chimen măcinat, 1 linguriţă coriandru măcinat, 1 linguriţă boia dulce, mentă, cîteva frunze de pătrunjel, felii de lămîie.

Mod de preparare: Se pregăteşte marinata: se amestecă iaurtul gras, pasta de roşii, praful de ghimbir, căţeii de usturoi zdrobiţi, praful de muştar, boiaua iute, chimenul măcinat, coriandrul măcinat şi boiaua dulce.
Se îndepărtează pieliţele de pe pui, se taie în patru ş sei crestează din loc în loc, apoi se unge cu marinata pregătită. Se lasă carnea la marinat timp de 30 de minute sau peste noapte.
Preîncălziţi grătarul cuptorului sau grătarul "papuc". Aşezaţi carnea pe grătar şi lăsaţi-o jumătate de oră, avînd grijă să întoarceţi bucăţile o dată, după 20 de minute.
Serviţi friptura cu sos de iaurt cu mentă şi ornată cu cîteva frunze de pătrunjel şi o felie de lămîie.