Pui cu bame (III)
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 pulpe de pui, o ceapă, 500 g bame, o ceşcuţă de oţet, 500 g roşii, 1/2 linguriţă de pudră de chili, 3 căţei de usturoi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, coriandru, pătrunjel.
Mod de preparare: Bamele se curăţă, li se taie codiţele şi se pun într-un vas cu apă şi oţet. Se scot într-o strecurătoare şi se lasă la scurs. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi usturoiul, se călesc 2 min. la foc iute. Bamele se prăjesc într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, până când încep să se usuce puţin.
Se pun peste ceapa călită, se adaugă pudra de chili, se călesc câteva minute, apoi se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt, un pahar de apă, sare şi piper.
Se fierb 25-30 min., se presară verdeaţă tocată, se opreşte focul şi se acoperă.
Dacă sosul este prea gros, se mai adaugă apă şi se mai fierbe timp de 10 min.
Pulpele de pui se condimentează şi se prăjesc în ulei încins.
Se servesc alături de bamele fierbinţi, presărate cu verdeaţă.
Totul se găteşte la foc mediu, pentru a se păstra gustul specific al bamelor.
|