http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 bucati piept de pui, curatate de pielite, 1 lingura rozmarin tocat, 500 g cartofi curatati de coaja si dati pe razatoarea mare, 1 galbenus, un praf de sare si piper, ulei pentru prajit, 1 lingura ulei de masline, 25 g unt. 4 linguri otet balsamic, 4 catei de usturoi taiati felii.

Mod de preparare: Amestecati cartofii cu rozmarinul, galbenusul, sarea si piperul. Incingeti ulei intr-un vas si prajiti, pe ambele parti, cate o cantitate din compozitie (cat cuprinde lingura).
Striviti pieptul de pui cu ajutorul sucitorului, pentru a-l aplatiza. Incingeti uleiul amestecat cu untul si adaugati carnea. Presarati un praf de sare si piper.
Prajiti carnea pe o parte, la foc potrivit timp de 5 minute, apoi intoarceti bucatile pe cealalta parte si continuati prajirea inca 2 minute. Adaugati otetul si usturoiul si mai tineti pe foc inca 3 minute. Serviti puiul cu galetele (chiftelele) de cartofi si cu salata verde.