http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pui cu ciuperci în aluat
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 pui mici, 100 g unt, 2 linguri faina, 2 oua, 1 ceapa, 2-3 ciuperci, 2 linguri de pesmet, 200 g ulei,sare, piper, salata verde.

Mod de preparare: Puii curatati si spalati se inabusa cu 50 g unt, impreuna cu ceapa intreaga, ciupercile taiate, o cescuta cu apa si sare. Dupa ce s-au fragezit, se scot, se lasa sa se raceasca putin, se curata de piele si oase, cautind a pastra bucatile cit mai intregi (pulpele, pieptul). Se trec printr-o compozitie preparata astfel: 50 g unt topit in cratita se amesteca cu o lingura de faina si se stinge cu zeama in care s-au inabusit puii. Se adauga galbenusurile, sare si piper, dupa gust. Se trec bucatile de pui dezosate prin aceasta compozitie. Se lasa sa se intareasca invelisul. Se trec prin albusurile batute spuma, apoi prin pesmet si se rumenesc in ulei.
Se servesc cu salata verde.