Pui cu iaurt (I)
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 copane de pui, 1 catel de usturoi, 250 g iaurt, 1 lingura de bulion, 2 linguri de untdelemn, sare, piper, un varf de cutit de paprica dulce, 1 legatura de menta.
Pentru sos: 250 g iaurt, 1 lingura de suc de lamaie, 1/2 legatura de menta.
Mod de preparare: Se zdrobeste catelul de usturoi si se amesteca cu iaurtul, bulionul, untdelemnul, condimentele si jumatate din legatura de menta tocata. Se toarna peste copanele crude si se lasa sa se marineze o ora.
Se scot bucatile de pui din marinata si se prajesc in cratita cu ulei, sare si putina apa, pana ce se rumenesc.
Pentru sos: se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie, sarea, piperul si restul de menta tocata. Se serveste alaturi de pui.
|