Pui cu lămâie la cuptor
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 pui (cca 1 1/2 kg), 1/2 legătură cimbru, 1/2 legătură pătrunjel verde, 2 lămâi, 20 g unt de la frigider, sare, piper, 1 kg cartofi, 500 g morcovi, 2 linguriţe capere, 300 ml supă de legume (instant), 2 linguri zahăr pudră, cca 50 ml ulei.
Mod de preparare: Puiul se spală, se zvântă. O lămâie se taie felii subţiri, cealaltă se stoarce. Se introduc sub pielea puiului câteva frunzuliţe de cimbru, felii de lămâie şi fâşii de unt. Se sărează şi se piperează puiul, se umple cu frunze de pătrunjel, restul de cimbru şi de felii de lămâie. Cartofii şi morcovii curăţaţi se taie felii şi se pun, împreună cu caperele, într-o tavă. Se adaugă sare, piper, supa şi zahărul pudră. Zeama de lămâie se amestecă cu uleiul, se stropeşte puţin puiul, iar restul se toarnă peste legume. Se aşază deasupra puiul şi se introduce în cuptorul încins pentru 90 de minute, la foc mic.
Se serveşte cu legumele din tavă.
|