Pui cu legume (I)
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: Un pui de 1 kg, 400 g morcovi, 400 g cartofi, 200 g fasole verde, o ramura de telina, 200 g mazare, 200 g fasole alba, 100 g cepe de arpagic, usturoi dupa gust.
Mod de preparare: Se pregateste o supa obisnuita, lasind puiul bine spalat si curatat sa fiarba intreg. Legumele spalate, curatate, se fierb separat, apoi se pun in vasul special de fiert pe baie de aburi, asezindu-le astfel: in vasul uscat se pune supa in care a fiert puiul si in ea se aseaza morcovii, ceapa, usturoiul si telina. In vasul perforat se aseaza puiul, iar celelalte legume, fierte separat, se pastreaza la cald. Inchis, vasul de fierbere sub aburi, se lasa la foc mic 25 de minute. Pe platou se aseaza carnea, legumele in jurul ei, iar supa se serveste in castronase mici.
|