http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pui cu legume şi ierburi de Provence
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Un pui, sare, piper, 3 linguri faina, 100 g ceapa mica, 2 catei usturoi,un kg ardei grasi(verde, galben, rosu), 3 rosii, un dovlecel mare, 3 linguri ulei de masline, o lingurita ierburi de Provence, 200 ml vin alb.

Mod de preparare: Puiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma rezistenta la cuptor si se adauga ardeii cubulete, rosiile taiate in 4, dovlecelul bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si ierburi de Provence. Se pune tava in cuptor si se coace 10 min. Se stropeste apoi cu vin si se continua coacerea. Se repeta la fiecare 10 min stropitul cu vin, pina puiul este prajit.