Pui cu nectarine
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pui, 250 g ceapă roşie, 3 căţei de usturoi, rozmarin, 4 linguri ulei, 500 ml vin alb, 2 nectarine, salată verde, maioneza, sare, piper.
Mod de preparare: Se spală puiul şi se porţionează. Se curăţă ceapa şi se taie fîşii subţiri. Se curăţă usturoiul şi se taie felii. Nectarinele se spală, se taie pe jumătate, după care li se scot sîmburii şi se taie felii.
Într-o cratiţă, se încinge uleiul, se aşează bucăţile de pui şi se prăjesc pe ambele părţi. Se adaugă apoi ceapa şi usturoiul şi se călesc puţin. Se stinge cu vin, se adaugă rozmarin şi se lasă la foc mic, cu capacul deasupra. După ce a fiert 20 de minute, se pun nectarinele. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se serveşte cu salată verde sau maioneză.
|