Pui cu ravioli
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 pulpe mari de pui, 600 g ravioli (coltunasi de aluat, umpluti cu spanac sau branza, se gasesc de vanzare in pungi, la sectorul de paste fainoase), 2 linguri pasta de tomate, 1 cub concentrat de pasare (Knorr), 4 linguri ulei de masline, 1 lingura usturoi tocat, 200 ml smantana subtire, 100 ml vin alb sec, cateva frunze de busuioc, sare, piper.
Mod de preparare: Dizolvati cubul de Knorr intr-un litru de apa calda. Incingeti intr-o cratita 2 linguri de ulei si prajiti pulpele de pui la foc iute, lasandu-le sa se rumeneasca pe toate partile. Scurgeti-le, aruncati uleiul, puneti-le din nou in cratita, impreuna cu 100 ml de zeama concentrata de pasare, sare si piper si lasati-le sa fiarba incet 20 de minute. Intre timp, incingeti uleiul ramas intr-o tigaie, puneti usturoiul tocat sa se rumeneasca, stingeti cu vin alb si lasati sa fiarba pana ce lichidul se evapora aproape de tot. Adaugati pasta de tomate si smantana si lasati-le pe foc mic, amestecand intruna. Incingeti zeama concentrata care v-a ramas si, cand da in clocot, puneti la fiert ravioli - exact doua minute - dupa care lasati-i sa se scurga. Incorporati in sos bucatile de pui si ravioli, lasati-le doua minute pe foc, continuand sa amestecati, presarati deasupra busuiocul taiat cu foarfeca si serviti-le imediat.
|