Pui cu sos alb şi conopidă
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 pulpe de pui, 1 conopidă, 100 g unt, 1 lingură făină, 2 cepe, 200 g smîntînă, sare, piper.
Mod de preparare: Spălaţi carnea, tăiaţi în două fiecare bucată şi rumeniţi-le în unt. Curăţaţi ceapa, o daţii pe răzătoare, iar conopida o spălaţi, o desfaceţi în bucheţele şi o puneţi la fiert separat în apă cu sare.
După ce s-a rumenit carnea, o scoateţi pe o farfurie şi puneţi să se călească în uleiul rămas ceapa cu o lingură de făină. Aveţi grijă sa amestecaţi mereu ca să nu se lipească. După 15 minute, pasaţi sosul printr-o sită şi puneţi-l din nou la fiert cu conopida strecurată şi carnea rumenită. Adăugaţi şi smîntîna, potriviţi gustul de sare şi piper şi daţi mîncarea la cuptor pentru 20 de minute, la foc potrivit.
Atenţie: Lăsaţi conopida să se scurgă bine înainte să o adăugaţi în mîncare, pentru că altfel sosul se subţiază.
|