Pui cu sos de vin şi roşii
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pui potrivit, 150 g unt, 4 roşii mari sau bulion, o căpăţână de usturoi, sare, piper, 1/2 l de vin alb.
Mod de preparare: Se taie puiul în bucăţi potrivite. Într-o cratiţă se pun 100 g unt şi, la foc mic, bucăţile de carne se rumenesc frumos. Când acestea s-au rumenit pe toate părţile, se pune usturoiul nepisat. Se lasă focul mai mic, se pune 1 pahar de apă, se potriveşte de sare şi piper, apoi vasul se acoperă. După 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, roşiile, curăţate de pieliţe, şi se mai fierbe încă 10-15 minute. În continuare, bucăţile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc şi se pune restul de unt, bătând bine cu telul. Trecut prin strecurătoare, sosul este turnat peste carne şi preparatul poate fi servit.
|