http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui cu vin
Reţetă semi-vegetariană

Ingrediente: 6 pulpe de pui, 1 pahar de vin rosu de buna calitate, 2 linguri de miere de albine, 3 linguri de soia, 3 catei de usturoi pisati, sare, piper, boia de ardei iute, 1 lingura de vegeta, 2 linguri de ulei de uns tava si pulpele.

Mod de preparare: Se spala pulpele si se usuca cu un servetel de hirtie. Se amesteca toate produsele, se ung pulpele si se lasa la marinat cel putin 3 ore.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade, se unge tava cu o lingura de ulei, se aseaza pulpele si se toarna deasupra sosul de marinata. Se intorc din cind in cind. Dupa 40-50 de minute se ung pulpele cu o lingura de ulei si se pun la grill pentru 10 minute.
Se serveste cu cartofi la cuptor sau orez alb combinat cu stafide si nuci.