Pui în sos de lămâie
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 copane mari de pui, sare, piper, 4 linguri faina, 2 linguri unt, 2 linguri untdelemn, 3 catei de usturoi, 6-8 linguri suc de lamaie, 1/4 pahar vin alb sec, 1/2 cimbru uscat, doua frunze dafin, 400 g spaghete.
Mod de preparare: Se spala copanele de pui, se taie in doua la incheietura si se zvanta intr-un servet. Se freaca cu sare, piper si se tavalesc prin faina. Intr-o cratita, se incinge untdelemnul si untul. Se pun copanele la fript, mai intai pe flacara mijlocie, apoi pe flacara mica, circa 7 minute (trebuie sa devina aurii, nu maro). Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica. Se amesteca sucul de lamaie cu vinul alb si se toarna peste pui. Se pune si cimbrul faramitat, impreuna cu foile de dafin intregi. Se lasa la fiert, pe flacara mica, cu capac, vreme de 30 de minute. Cam cu 15 minute inainte ca puiul sa fie gata, se fierb si se strecoara spaghetele. Faina ramasa se amesteca cu putina apa rece si se toarna in sosul din cratita cu copanele. Se lasa pana ce se ingroasa putin. Se pun macaroanele in farfurie, se asaza pe ele copanele, apoi se toarna deasupra sosul. Se serveste fierbinte.
|