http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pui marocan cu ananas
Reţetă tradiţională din Maroc
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui, 2 cepe, 2 banane, 1 conserva de ananas (rondele), 1/2 lingurita ginger, 1/2 lingurita sare, 2 lg. miere, 2 lg. zahar, 1/2 pahar ulei, 100 g migdale, 1 baton scortisoara.

Mod de preparare: Ceapa, ginger-ul si sarea se calesc in ulei timp de 10 min. Se adauga puiul portionat si se amesteca 5 min, dupa care se aduga apa, pana cand puiul este acoperit. Se lasa sa fiarba 20 min. Se adauga scortisoara, zaharul, mierea, ananasul si bananele taiate rondele, si mai lasa 5 min sa fiarba. Migdalele se pregatesc separat. Se decojesc in apa fierbinte si apoi se calesc in ulei.
Se aseza pe un platou bucatile de pui cu sosul si se orneaza cu ananasul, banane si migdale.