Pui pe sticlă (I)
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 2 h 10 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Un pui întreg de aprox.1 kg, vegeta, piper sau alte condimente, o sticlă de 1/2 l.
Mod de preparare: După ce se dezgheaţă puiul şi se spală bine şi în interior (aveţi grijă să nu mai rămînă nimic înăuntru), se condimentează cu verdeaţă, piper şi eventual alte condimente. Separat, se umple o sticlă de bere de 0,5 l cu apă rece.
Puiul se introduce pe sticlă, apoi se pune într-o oală (sau tavă mică) unde veţi pune 1/2 l apă. Se dă la cuptor aproximativ 2 ore (puteti să lăsaţi puiul mai mult pentru a se rumeni). Aveţi grijă cînd îl puneţi în cuptor sa tăiaţi gîtul. Din cînd în cînd, îl mai puteţi scoate, iar cu zeama care s-a adunat în cratiţă puteţi să luaţi cu o lingură şi să turnaţi pe el. Se scoate după ce s-a rumenit.
Se poate servi cu cartofi piure sau pai şi cu murături.
|