Pui pe sticlă (II)
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Un pui, puţin ulei, vegeta, usturoi, o sticlă de 0,5 l.
Mod de preparare: Puiul se curăţă bine, se spală, se condimentează, usturoiul se pisează şi se întinde pe pui înăuntru şi în afară şi se trage puiul pe sticla care se umple cu apă. Dacă alunecă în jos, puiul se coase la gît, în aşa fel încît să stea complet suspendat pe sticlă să nu atârne în tavă.
Sticla se pune în tavă (în picioare) în care punem puţină apă şi puţin ulei, se încălzeşte cuptorul şi, înainte de a se introduce puiul în cuptor se toarnă peste el cîteva linguri de ulei, se lasă la cuptor o oră. Pe parcurs se întoarce sticla în aşa fel încît să fie friptă carnea uniform. Puiul o să fie crocant şi rumenit de jur împrejur, foarte gustos.
Se poate servi cu mujdei şi mămăliguţă.
|