http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui umplut cu castane
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pui, 1 borcan cu castane fierte, 5 pere, 300 ml vin alb, sare, piper, nucsoara, ulei de masline, rozmarin, scortisoara.

Mod de preparare: Puiul se spala, se scoate osul iades, apoi se condimenteaza in interior si exterior cu sarea, piperul si nucsoara. Se incinge ulei intr-o tigaie, se caleste puiul pe toate partile pana cand incepe sa se rumeneasca un pic.
Perele se taie pe jumatate, se scot cotoarele si trei dintre ele se introduc in pui, impreuna cu castanele. Se leaga picioarele puiului cu o ata de bucatarie si se pune pe o farfurie.
Se unge o tava cu ulei, se asaza puiul, se toarna vinul si se adauga un pahar cu apa. Se asaza restul de pere in tava, se presara rozmarin tocat si se introduce tava la cuptor. Este gata cand puiul capata o culoare maronie. Se serveste fierbinte, presarat cu rozmarin proaspat tocat.
Se poate condimenta si cu praf de scortisoara.