Pulpă de căprioară la tavă
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1-1,5 kg pulpă de căprioară, 100 g slănină, 2-3 linguri vin, sare.
Pentru marinată: 1 pahar vin, 1 pahar oţet de vin, 1 lingură untdelemn, 2 cepe, 1 morcov, 1/2 ţelină, 2-3 fire cimbru, 2-3 foi de dafin, sare, 10 boabe piper.
Mod de preparare: Friptura de căprioară se poate prepara şi fără să fi stat în marinată, carnea fiind destul de fragedă. Este mai gustoasă însă dacă înainte de a o pune la tavă carnea a stat cîteva ore în marinată. Se aşează în tavă o bucată de pulpă împănată cu felioare de slănină. Se unge cu untdelemn şi se adaugă, la fript, cîte o lingură-două din zeama marinatei. Cînd carnea este fragedă şi bine rumenită, se taie felii şi se aşează pe farfurie. Sosului din tava i se mai adaugă 2-3 linguri de vin, se fierbe împreună şi se serveşte în sosieră.
|