Pulpă de miel umplută
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 pulpa de miel, sare, piper, 1/4 kg carne pentru cirnati, patrunjel si marar verde, 1 ceapa, 1 morcov, 2 linguri cu untura netopita sau ulei, 1 pahar mare cu apa.
Mod de preparare: Se alege pulpa din spate, se curata de pielita si se scoate osul. Se desface cit mai plat, se da cu putina sare, se acopera cu tocatura intinsa in strat egal, apoi se ruleaza pulpa, se leaga strins cu ata din bumbac alb si se pune in cratita. Alaturi se asaza morcovul taiat in fisii, ceapa taiata in sferturi, untura si apa. Se acopera vasul si se pune la cuptor cu foc mic pentru o ora si jumatate. Se intoarce din cind in cind friptura, se stropeste cu sos din tava.
La masa, se serveste friptura umpluta cu sote de legume.
|