Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pulpă de miel (2 kg), 1/2 legătură pătrunjel verde, 2 crenguţe rozmarin, 1 legătură maghiran, 3 cepe mici (de arpagic), 6 căţei de usturoi, 100 g unt, 1 lingură muştar iute, sare, piper.
Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la 220 grade C.
Tăiaţi cu foarfeca într-un castron pătrunjelul, rozmarinul şi maghiranul, adăugaţi 80 g de unt tăiat bucăţele, 3 căţei de usturoi presaţi şi muştarul şi amestecaţi bine, pînă ce obţineţi o pastă omogenă de unt şi verdeaţă.
Săraţi şi piperaţi pulpa - dezosată - în interior, umpleţi-o cu 3/4 din untul cu verdeaţă şi 2 cepe tocate mărunt şi coaseţi carnea cu aţă pentru bucătărie. Puneţi-o apoi într-o tavă mai adîncă, împreună cu 3 căţei de usturoi, cu coajă cu tot, presăraţi peste ea bucăţele din untul rămas, săraţi, piperaţi şi daţi pulpa 55 min. la cuptor, stropind-o din cînd în cînd cu zeama ei.
Cînd este gata, înveliţi carnea într-o folie de aluminiu şi lăsaţi-o să se odihnească 10 min. în cuptorul stins, cu uşa întredeschisă.
Turnaţi peste sosul din tavă 250 ml de apă rece, lăsaţi-l să scadă pe foc (la jumătate), răzuind zeama de carne caramelizată. Săraţi, piperaţi, strecuraţi şi păstraţi sosul la cald.
Acoperiţi partea bombată a pulpei cu pasta de unt şi verdeaţă rămasă, presăraţi-o cu ultima ceapă tăiată mărunt şi lăsaţi-o în cuptor, sub grill, să se rumenească. Serviţi-o împreună cu sosul şi cu o garnitură de dovlecei.
În momentul cînd o daţi la cuptor, carnea trebuie să fie la temperatura camerei.
|