Pulpă de purcel în vin roşu cu fasole boabe
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 400 g fasole alba boabe, 800 g pulpa de purcel, dezosata, sare, piper, 5 linguri ulei, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 2 catei de usturoi, 1 lingurita cimbrisor tocat, 1 foaie de dafin, 100 g piure de rosii, 2 dl. vin rosu, 2 linguri zahar.
Mod de preparare: Cu o seara inainte de a gati, se pune fasolea la inmuiat in apa rece.
Pulpa de purcel se spala, se sareaza, se pipereaza si se pune intr-o cratita cu ulei si se rumeneste pe toate partile.
Intre timp, se curata zarzavatul si se taie; ceapa se taie marunt, iar restul in cubulete si se presara peste carnea din cratita si se caleste putin. Se condimenteaza cu cimbrisorul tocat, cateii de usturoi zdrobiti, 1 lingura de sare si se adauga 5 dl. apa si se fierbe totul, pe foc mic, pana cand carnea este bine patrunsa.
Fasolea se scurge de apa si se pune la fiert cu sare si o foaie de dafin, timp de 30 min.
Cand carnea este gata, se scoate din cratita, iar sosul in care a fiert se pune in blender, se omogenizeaza bine si se amesteca cu pireul de rosii, zaharul si vinul. Se pun la fiert impreuna pana da un clocot, se ia deoparte si se incorporeaza in el lintea fiarta si scursa de apa.
Carnea se taie felii cu un cutit zimtat, pentru ca sa nu se sfarme carnea in timpul taierii si se aseaza pe un platou cu garnitura de fasole si zarzavaturi. Acompaniem preparatul cu un vin rosu.
|