http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 pulpe mari de pui, 200 g porumb dulce, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, 100 g unt, 1 ceapa rosie mare, 3 catei de usturoi, 2 linguri miere, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura oregano uscat, sare, piper.

Mod de preparare: Curata pulpele, parleste-le la flacara aragazului, spala-le, scurge-le de apa si sterge-le cu servetele absorbante. Presara-le cu sare si piper, apoi impaneaza-le cu feliute de usturoi. Amesteca mierea cu zeama de lamaie, adauga oregano si amesteca bine. Unge pulpele de pui cu acest amestec, pune-le intr-un castron, acopera-l cu folie de plastic si pune-l la frigider pentru 30 de minute. |ntre timp, curata ceapa, spal-o, toac-o marunt si caleste-o 3-4 minute in unt. Pune in tigaie peste ceapa ardeiul gras curatat, spalat si taiat julienne. Adauga porumbul, presara cu sare si piper si prajeste-le 8-10 minute la foc potrivit spre mic. Scoate cele din tigaie, scurgandu-le bine de grasime, pune-le pe un platou, acopera-le cu un capac si pastreaza-le la cald. |n grasimea ramasa prajeste pulpele de pui, la foc potrivit, 20 de minute. |ntoarce-le pe toate partile de 3-4 ori, din cand in cand, pana cand se rumenesc frumos.
Serveste cate o pulpa de pui la o portie cu garnitura de porumb si ardei gras si stropeste totul cu grasimea ramasa in tigaie.