http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 pulpe de pui, 1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă, 12 căţei de usturoi, 1 linguriţă rozmarin uscat, 100 ml vin alb sec, 100 ml bulion, 200 g roşii, 100 g măsline negre, 50 g busuioc verde sau 15 g busuioc uscat.

Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o cratiţă, în care se adaugă pulpele sărate şi piperate; se prăjesc pe toate părţile, la foc potrivit. Se scot şi se pun deoparte. În grăsimea din cratiţă se pun ceapa tăiată mărunt şi căţeii de usturoi curăţaţi, dar lăsaţi întregi. Se reduce focul pentru ca legumele să se călească încet, amestecând din când în când. Când ceapa s-a înmuiat, după cca 5 minute, se adaugă rozmarinul şi vinul şi se lasă să fiarbă 3 minute. Se adaugă apoi bulionul, roşiile tăiate în bucăţi, măslinele fără sâmburi, eventual tăiate în feliuţe şi pulpele de pui. Se lasă să fiarbă toate, la foc potrivit, 20-25 de minute. Se ia cratiţa de pe foc şi, cu ajutorul unei furculiţe, se zdrobeşte usturoiul. Se adaugă piper, dacă mai este nevoie, se presară busuiocul tăiat mărunt şi se mai pun pe foc încă 10 minute. Această mâncare are o aromă deosebită, datorită usturoiului care a fost călit întreg şi apoi zdrobit, după ce s-a pătruns carnea.