http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Quiche Lorraine
Reţetă tradiţională din Franţa

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 250 g făină, 5 ouă, un vârf de cuţit de sare, 125 g unt de la frigider, 1-2 linguri apă rece, de la gheaţă, 250 g bacon afumat, 100 g Emmentaler, 250 g smântână, piper alb, puţină nucşoară.

Mod de preparare: Se cerne făina pe o planşetă, se face o adâncitură la mijloc, în care se pun un ou şi sarea. Se adaugă untul tăiat fulgi şi se frământă repede, cu degetele, adăugând şi apa, puţin câte puţin, până se obţine un aluat sfărâmicios. Se adună aluatul sub formă de minge, se înveleşte în folie şi se lasă 30 de minute la frigider. Feliile de Emmentaler se taie în cubuleţe egale, la fel şi baconul. Pe o planşetă presărată cu făină se întinde aluatul într-o foaie subţire, cu care se îmbracă o formă rotundă (26 cm diametru), unsă cu unt; se ridică şi marginile cu circa 3 cm. Se înţeapă aluatul din loc în loc cu o furculiţă, se acoperă cu bucăţele de bacon şi de brânză. Se bat restul de ouă, se adaugă smântâna, un pic de sare, piper şi nucşoară (după preferinţă). Se întinde compoziţia de ouă peste aluat şi se coace quiche-ul în cuptorul încins circa 30 de minute, la foc potrivit.