Quiche cu ciuperci
Timp de preparare: 1 h 25 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Coca: 250 g faina, 150 g unt sau margarina rece, taiata cubulete, 1/2 lingurita sare, 5-8 linguri de apa foarte rece, 1 galbenus.
Umplutura: 5 linguri smantana, 3 oua, 1 albus (ramas de la coca), 200 g ciuperci, 4 felii lungi de bacon, 350 g mozzarela si cascaval, sare, piper, nucsoara, busuioc.
Mod de preparare: Se face o coca din faina, unt, sare. Rezulta o coca faramicioasa. Se adauga 5 linguri de apa rece amestecate cu galbenusul, putin cate putin, pana se incorporeaza tot. Daca inca este faramicioasa se mai pune apa rece, putin cate putin. Se da la rece 30 de minute. Pe planseta data cu faina se face o foaie rotunda cat sa cuprinda marginile tavii pana sus. Se taie feliute baconul si ciupercile si se aseaza uniform pe coca, in forma. Se bat ouale intr-un castronel, se amesteca cu smantana, cu branza si cascavalul rase, se condimenteaza. Acest amestec se toarna in forma peste bacon si ciuperci. Se da cuptor, la foc mediu, 40 de minute.
In general gustul quichei este dulceag, asa ca incercati sa gasiti un cascaval mai dulce gen svaiter sau folositi branza de vaci dulce, urda sau ricotta.
|