http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Quiche mexican
Reţetă tradiţională din Mexic
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blat: 260 g faina, 125 g quark, 7 linguri lapte, sare, 5 linguri ulei, un ou.
Deasupra: o ceapa mare, 2 capatani usturoi, un ardei gras, 500 g carne tocata, 2 linguri ulei, 2 linguri sos tomate, sare, piper alb si negru, un ardei rosu iute (optional), 3 rosii mari, 120 g porumb, 150 g smantana, 4 oua.

Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele pentru blat cu ajutorul robotului de bucatatrie si se lasa 10 min sa se odihneasca. Se intinde in tava tapetata cu hartie de copt 2/3 din aluat si se inteapa cu furculita. Carnea tocata se pune la calit cu uleiul apoi se scoate pe o hartie absorbanta. Se unge blatul cu sosul tomat si se pune 5 min la cuptor. Ardeii se taie fasii, ceapa si usturoiul se toaca marunt, rosiile se taie felii iar porumbul se pune la scurs. Peste blat se aseaza carnea tocata, condimentele, ardeiul, ceapa, usturoiul, porumbul si citeva frunze de patrunjel. Se amesteca smantana cu ouale si se condimenteaza dupa gust. Se toarna peste quiche. Restul aluatului se taie fasii potrivite si se aranjeaza peste tarta ca un gratar. Se coace 45-50 min la foc potrivit. Se serveste calda sau rece.