http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Raci fierţi cu vin
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 20 raci vii, 1 pahar vin alb, 1 lingură unt, 1 morcov, 1 ceapă, 1 frunză dafin, 1 fir de cimbru, 1 fir de pătrunjel, 2-3 căţei de usturoi, cîteva boabe de piper, sare

Mod de preparare: Se aleg 20 de raci vii; se spală în mai multe ape, se scurg bine; se scoate maţul din coadă cu un cuţit ascuţit, fără să se rupă înotătoarea din mijlocul cozii. într-o cratiţă destul de mare ca să intre şi racii, se călesc cu o lingură de unt un morcov şi o ceapă tăiate felii subţiri, o frunză mică de dafin, un fir de cimbru, unul de pătrunjel, 2-3 căţei de usturoi, câteva boabe de piper, sare. Când încep să se înmoaie, se adaugă un pahar de vin alb şi o jumătate de pahar cu apă. Se lasă să dea în clocote şi se pun racii. Se acoperă, se aşază pe foc iute; se ţin 15 minute, întorcându-i între timp de 2-3 ori. Se lasă să se răcească în cratiţă.
Se pot servi cu mujdei de usturoi.