Rasol de vacă cu caşcaval
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 800 g carne de vacă pentru rasol, 1-2 morcovi, o ceapă, o felie de ţelină, 2 rădăcini de pătrunjel, o foaie de dafin, 15 boabe de piper, 60 g făină, 2 ouă, 1/2 pahar iaurt, 50 g unt sau untdelemn, caşcaval.
Mod de preparare: La carnea fiartă pe jumătate, se adaugă zarzavatul curăţat şi spălat, precum şi condimentele. Carnea fiartă şi tăiată în porţii se aşează într-un vas rezistent la foc. Făina se subţiază cu zeama de carne şi se fierbe 8-10 minute. Se drege cu ouăle bătute, cu iaurtul şi se toarnă peste carne. Se presară caşcaval ras şi se dă la cuptor circa 10 minute, la foc potrivit.
|