http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu vânat"

Raţă sălbatică friptă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: O raţă, 100 g slănină, 1 lingură unt, 1 pahar vin roşu.
Pentru marinată: 1 l vin roşu, 1/2 l oţet de vin, 2-3 foi dafin, 10 boabe piper, sare.

Mod de preparare: Înainte de a fi friptă, raţa se marinează. Se face o marinată din vin roşu, oţet diluat, cîteva foi de dafin, boabe de piper, sare. Se fierbe şi se toarnă fierbinte peste raţa aşezată într-o cratiţă smălţuită. Se lasă astfel peste noapte.
A doua zi, se scoate raţa marinată, se împănează cu felioare de slănină, se unge cu unt şi se frige la tavă la cuptor, stropindu-se mereu cu sosul din tavă. Cînd este gata, se taie, se aşează pe farfurie cu garnitura de legume, iar sosului din tava i se adaugă un păhărel de vin roşu şi, după ce a fiert încă puţin, se pune în sosieră şi se serveşte odată cu friptura.