Risotto cu şuncă
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 ceapa, 50 g unt, 200 g sunca fiarta, 200 g orez, cimbru, dafin, 1/2 litru supa de carne sau apa fierbinte, o lingura de pasta de rosii, sare, piper, 100 g cascaval ras.
Mod de preparare: Intr-un vas se pune la rumenit in unt ceapa tocata marunt, se adauga putin cimbru si o foaie de dafin. Se pune sunca taiata in fasii, apoi orezul bine spalat si scurs de apa. Se lasa cateva minute pe foc, se amesteca bine, sa nu se lipeasca de vas. Se toarna apoi supa sau apa fierbinte in care s-a dezlegat pasta de rosii. Se potrives te de sare si de piper si cand preparatul incepe sa clocoteasca se micsoreaza focul. Dupa 20 de minute, se da vasul la o parte, se pune deasupra cascavalul ras si se serveste preparatul la masa in acelasi vas.
|