Romburi cu ciocolată
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 400 g ciocolata menaj, 180 g unt sau margarina de prajituri, 300 g zahar tos, 3 oua, 250 g faina alba, 150 g ciocolata Toblerone (se gaseste in comert) sau ciocolata cu lapte (dar fara umplutura), 125 g migdale pisate, putina grasime pentru forme.
Mod de preparare: Se zdrobeste ciocolata de menaj si se topeste impreuna cu untul pe o baie de aburi, amestecand usor.
Se porneste cuptorul.
Intr-un castron se amesteca zaharul, ouale, faina si ciocolata topita cu unt, apoi se adauga ciocolata Toblerone (sau cu lapte) tocata marunt (se poate da pe razatoarea mare).
Se pune aluatul intr-o forma unsa cu unt, cu dimensiunea de 25 x 32 cm sau un vas dreptunghiular de Jena, si se coace 35 de minute. - Cand prajitura e gata, se lasa sa se raceasca in forma, apoi i se desprind marginile cu un cutit si se rastoarna pe un fund de lemn. Se taie in romburi de 2,5 x 2,5 cm sau in alta forma dorita.
|