Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 60 g ananas, 1 portocala, 1 para, un mar verde, o banana, 50 g fistic, 1 baton vanilie, 15 g stafide, migdale, alune, brandy, 1 paharel de apa, 3 linguri de zahar, 1 lingura de pesmet, 2-3 rosii.
Mod de preparare: Fructele, spalate se curata de coaja si se taie cubulete fine. Se maruntesc alunele si fisticul. Intr-un castron se pune 1 lingura de zahar, cubuletele de fructe, stafidele, migdalele si se adauga putin brandy si lingura de pesmet. se amesteca usor si se lasa la macerat. Intre timp se spala rosiile, li se taie capacul de deasupra si se golesc de seminte. Dupa care se scurg de lichidul ramas, se presara cu putin zahar dupa care se umplu cu macedonia obtinuta. Odata umplute, intr-o cratita, pe foc moderat se adauga restul de zahar ramas, brandy-ul si se lasa sa se evaporeze usor, dupa care se pune bastonul de vanilie si paharelul de apa. Cand fierbe, se introduc rosiile care s-au acoperit cu capacelele inlaturate anterior si se lasa pe foc, dar trebuiesc impermanenta mentinute umede cu lichidul format. Dupa cca 15-20 minute se scot de pe foc, se aseaza pe un platou.
Se pot servi impreuna cu inghetata de fructe sau de iaurt.
|