Roşii umplute cu carne şi ciuperci
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 12 roşii mijlocii, puţină carne de pasăre fiartă sau friptă, 3-4 ciuperci, sare, piper, puţin oţet.
Pentru maioneză: 1 gălbenuş, 1 linguriţă muştar, 50 ml ulei.
Mod de preparare: Se aleg roşii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se lasă să se scurgă după ce s-a pus sare, piper, oţet. Se taie mărunt un rest de carne de pasăre, fiert sau fript, se amestecă cu maioneză, adăugînd cîteva ciuperci tăiate felii şi fierte în apă cu sare. Se umplu roşiile scurse, se pune peste fiecare o felie de ciupercă şi se aşază pe farfurie cu frunze de pătrunjel verde împrejur.
|